Vaatevallankumous | Fashion Revolution Suomi

Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa 24.04.2013. Onnettomuudessa menehtyi yli 1130 työntekijää ja yli 2500 ihmistä loukkaantui. Onnettomuus olisi ollut mahdollista estää. Tänä vuonna Rana Plazan onnettomuudesta tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta.

Muotiteollisuus kätkee edelleen sisälleen monia epäkohtia. Rana Plazan onnettomuus voidaan nähdä pienenä osana suurta epäkohtien kokonaisuutta. Rana Plazan tapaus toi kuitenkin epäkohdat monien silmäparien eteen ja käynnisti Fashion Revolution -kampanjan.

Joka vuosi huhtikuun lopulla vietämme Fashion Revolution -viikkoa. Viikko liittyy siihen, että haluamme ja vaadimme vaateteollisuudelta läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta ympäri maailman. Voit kysyä vaate- ja asustemerkeiltä kuka on valmistanut tuotteesi tägäämällä heidät ja käyttämällä hashtagia #whomademyclothes

 

Fashion Revolution Ajatusaallokko

 

Fashion Revolutionin sanoja lainaten: Vaateteollisuudessa ihmisoikeuksien kunnioituksen ja ympäristön suojelun tulisi olla standardi, ei poikkeus.

Rana Plazan tapaus osoittaa sen, että yksikin menetetty ihmishenki muodin takia on liikaa. Vaatteidemme ja asusteidemme tulisi inspiroida meitä, saada olomme mukavaksi ja antaa mahdollisuuden ilmaista itseään - Ilman, että kangaspalan tai korun takana kukaan on missään tuotantovaiheessa joutunut kärsimään liian pitkistä työpäivistä, huonosta palkasta, kauheista työoloista tai myrkyllisistä kemikaaleista.

 

Vaatevallankumous Ajatusaallokko

 

Ajatusaallokon korvakorut suunnittelee ja kokoaa käsityönä kuvassa näkyvät tyypit. Korujemme puu on kasvatettu Suomessa ja korujemme kuvioinnit meille painattaa perheyritys Etelä-Suomessa. Tyyli tulee olemaan ihmisille merkittävä itseilmaisun tapa tulevaisuudessakin. Sen takia mielestämme on ilahduttavaa, että vastuullisia vaate- ja asustebrändejä on olemassa meillä täällä Suomessakin. Ajatusaallokko osallistuu vuoden jokaisena päivänä Vaatevallankumoukseen.

Korvakorujen huoltaminen

- Myös asusteita kuten korvakoruja voi puhdistaa ja huoltaa. Jos koruihimme kertyy likaa, voit pyyhkäistä sen varovasti pois kostealla liinalla.

- Pyri välttämään korujen säilytystä suorassa auringonvalossa tai suuren painon alla. Näin ehkäiset korujen vioittumista.

- Suihkauta hiuslakka ensin ja laita korvakorut vasta sen jälkeen koristamaan korviasi! Näin hiuslakasta ei pääse kemikaaleja korujen pintaan.

Huolletaan ja rakastetaan vaatekaappiemme vaatteita ja asusteita! Meistä kukaan ei tule olemaan täydellisesti vastuullinen vaate- ja asustevalinnoissaan, mutta pienilläkin teoilla menemme kohti parempia valintoja ja muotiteollisuutta.

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

Takaisin blogiin