Uni -korvakorujen syntytarina

"Pakkasyö, kuu ja tähdet. Jalkojen alla narskuva lumi, katseen kurkottaminen taivaalle - Revontulet."

 

Uni -korvakorujen puuosia.

 

Idea Uni -korvakoruihin syntyi edellä mainituista asioista viime syksynä. Kävimme fiilistelemään revontulien tuomaa tunnelmaa ja värejä (kuvien ja videoiden välityksellä kylläkin, mutta kuitenkin). Revontulimaisuutta päätettiin yhdistää koruihin vihertävien ja sinisten sävyjen kautta.

Korujen muodoksi syntyi nopeasti kuun sirppi ja tähti, koska revontulien kautta oltiin luonnonilmiöiden parissa jo valmiiksi. Kuun sirppi oli selkeä valinta muodoksi, mutta yksityiskohdaksi päätynyt pieni tähti tuli mukaan vasta hiukan myöhemmin. Koruista tuntui puuttuvan jotakin, joten pieni yksityiskohta tuli siinä vaiheessa apuun.

 

Roikkuvat kuu korvakorut.

 

Korujen nimet tulevat ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun koru on valmis ja fyysisenä kappaleena. Tässäkin on erilaisia tyylejä: Osalla koruyrittäjistä tuotteiden nimet ovat valmiina ennen valmista tuotetta, osalla taas nimet tulevat sitten, kun pääsee näkemään lopputuloksen.

Tuotteiden nimet ovat meille tärkeitä itse tuotteiden ulkonäön, laadun ja eettisyyden ohella. Nimiä saatetaan pohtia useitakin kertoja ja nimi lyödään lukkoon vasta, kun se tuntuu täysin oikealta. Se on muuten jännä fiilis, kun jossain vaiheessa sen vain tietää, että tämä on nyt se nimi!

Nimien kanssa on monesti käynyt niin, että alkuperäistä ideaa on joutunut hiomaan, muokkaamaan tai vaihtamaan. Nimiä on jo paljon käytössä, koska korvakorujakin löytyy runsaasti Suomesta. Olemme pyrkineet siihen, ettei aivan samannimistä korvakorua olisi vielä olemassa. Kun nimiä tarkistetaan, niin Google laulaa.

 

Revontulet

 

Uni -korvakorujen nimi kuvastaa yötä, luontoa ja unenomaisen kauniita revontulia.

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

Takaisin blogiin