Syksyn 2022 trendivärit

Ajatusaallokon mallisto ei myötäile vaihtuvia trendejä, vaan menemme hitaampien syklien mukaan. Nappasimme kuitenkin mallistostamme muutamat korvakorut, jotka sopivat syksyn 2022 trendiväreihin.

Pantone Color Institute valitsi vuoden 2022 väriksi Very Perin, joka sekoittaa puna-violettia ja sinistä. Very Peri näyttääkin monen mielestä kauniilta violetin sävyltä. Nähtäväksi jää, näkyykö kyseinen sävy tulevana syksynä muodissa täällä Suomessakin.

Vihreä

Kesän 2022 trendivärejä olivat laventeli, pinkki, keltainen ja taivaansininen. Nina Jasmin kertoo syksyyn päin mentäessä värisävyissä korostuvan eniten vihreän. Vihreää tulee olemaan monena erilaisena vivahteena niin oliivin vihreästä sammaleeseen kuin kaislan sävyynkin. (Nina Jasmin 2022). Mallistomme Peikonlehti -korvakorut eli Lehdekkäät loistavat vihertävissä sävyissä.

 

Peikonlehti korvakorut

 

Violetti

Kun katsotaan Very Perin näyttäytymistä syksyn muodissa, violetti voisi tulla näkymään syksyllä purppuranpunaisena ja keskitummaa violettia muistuttavana värinä (Nina Jasmin 2022). Hurmoksessa -kukkakorut valloittavat kauniilla violetilla värillä.

 

Violetit kukkakorvakorut

 

Punainen

Nina Jasmin toteaa, ettei vuoden 2022 syksymuodissa ole niinkään näkymässä punaista. Sävyt tulevat olemaan syvänväristä punaista sekä murrettua. Punainen ei tule siis näyttäytymään kirkkaana, vaan enemmänkin täyteläisenä.

Tiedossa on vaaleanpunaista, joka on kirkasta, jäistä ja lilaan päin taittuvaa. Tämä vaaleanpunainen on kylmä sävy. Toinen vaaleanpunaisen värisävy tulee taas olemaan persikkaiseen väriin taittavaa. (Nina Jasmin 2022).

Oranssi

Oranssia on näkynyt vaatteissa kuluneena kesänä ja samoilla linjoilla jatketaan kohti syksyä: Oranssi pysyy muodissa ja väri pysyy ennallaan. Oranssin sävy on aivan "oikea" oranssi eikä se ole taittamassa muihin sävyihin. Oranssia näkyi paljon etenkin mekoissa kuluneena kesänä. Luota prosessiin -tekstikorvakorujen kukka kukkii lämpimänä oranssina.

 

Oranssi kukkakorvakoru tekstillä

 

Sininen

Sininen tulee mahdollisesti näkymään vaaleiden farkkujen sinisyytenä eli keskitummana vaaleansinisenä. Sinistä nähdään myös todella tummansinisenä sekä lämpimänä petroolin sinisenä, kuvailee Nina Jasmin videollaan.

Yllätysvärinä turkoosi

Nina Jasmin kertoo, että syksyn yllättävänä värinä saatetaan nähdä turkoosi. Se jää vielä mysteeriksi rantautuuko kyseinen väri muotiin Suomessakin.

Jos väri rantautuu tännekin, niin Ajatusaallokolta löytyvät sopivat korut tähän sävyyn niin nimensä kuin korun kuvauksenkin myötä: Horros -kukkakorvakorut ovat raikkaan viileät. Korun kukka on muuttunut kauniiksi jääkukaksi viilenevien iltojen myötä.

 

Turkoosi kukkakorvakoru

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

 

Lähteet

Nina Jasmin. 2022. Youtube-video. Syksyn ja talven 2022 muotivärit. https://www.youtube.com/watch?v=6cPHjLGQMx4. 21.07.2022.

Takaisin blogiin