Muoti 2023 | Kevään 2023 muotitrendit

Kevät on pian täällä, joten on aika tehdä tiivis katsaus kevätmuotiin 2023!

Kevään ja kesän muotitrendien mukaan tulemme vetämään ballerinat jalkaamme ja säväyttämään musta-valkoisissa asuissa. Myös pitsivaatteet löytävät luoksemme ja mikä tärkeintä, tänä keväänä ja kesänä kukkakuosit valloittavat olemassaolollaan. Joten arvata saattaa, että ainakin allekirjoittanut on enemmän kuin innoissaan tästä kevään muodista (koska kukkakuosit ja kukkakorut ovat toinen nimeni, mitä pukeutumiseen tulee). Myös nopealla vilkaisulla valikoimaamme, saatat huomata, että kukat totisesti ovat meidän juttumme ja rakastamme niiden elekieltä! Voisi sanoa, että valikoimamme on muodin aallonharjalla erityisesti tänä vuonna.

 

Kevään 2023 muotitrendit, kukkakorut

 

Kukat

Nyt, kun pääsimme jo hyvään vauhtiin kukista puhumisessa, niin aloitetaan tästä kevään 2023 muotitrendistä! Kukat ja kukkakuosit ovat näkyneet muodissa jo vuosien ajan, ja tuskin tulevat tippumaan siitä ikinä pois! Kukkakuosit vilahtelevat pukeutumisessa erityisesti keväisin ja kesäisin. Sen lisäksi, että kukkia nähtäisiin vain painettuina kuvioina vaatteissa, ovat suunnittelijat nostaneet kukat aivan uudelle tasolle: paitoja on tehty kukkien muotoisiksi, ja 3D kukkia on näkynyt vaatteiden lisukkeina. Itse myhäilen iloisena, että kukat on valittu tämän vuoden muotitrendiksi, sillä ne jos mitkä ansaitsevat sen!

 

Kukkakuosi, kevään 2023 muotitrendi

 

Pitsi

Jos kukat ovat ajattomia, niin näin on kyllä elegantin materiaalin eli pitsinkin kanssa. Pitsi on ajaton, elegantti ja klassinen valinta. Jos pitsin yhdistää tämän vuoden musta-valkoiseen asutrendiin, niin näyttävä kokonaisuus on taattu.

 

Muoti 2023 pitsi korvakorut

 

Farkku

Farkun osalta on uumoiltu seuraavan kaltaista: nyt pukeudutaan kokonaan farkkuun, eli koostetaan asu pelkästään tästä materiaalista. Myös väljiä farkkuja rokataan täysillä! Muodissa saattaa vilahdella myös pitkiä farkkuhameita.

 

Kevään 2023 muodissa farkut

 

Epäsymmetriset leikkaukset

Näemme epäsymmetrisiä leikkauksia erityisesti mekkojen helmoissa. Paitojen osalta nähdään esimerkiksi yksihihaisia paitoja, jolloin toinen käsivarsi jää paljaaksi - Tämän tyylisiä paitoja on näkynyt viime vuosinakin, mutta tänä vuonna epäsymmetriset leikkaukset oikein korostuvat muodissa.

Jakkupuvut

Jakkupukuja on näkynyt muodissa menneenä vuotena, ja nyt näyttäisi siltä, että jakut pysyvät edelleen muodin virrassa mukana. Erityisesti niin sekä värikkäät että oversize -tyyliset jakkutakit ovat olleet suosittuja. Eikä suotta: jakkuasu on omassa yksinkertaisuudessaan todella näyttävä ja voimakas asu.

 

Jakkupukuja

 

Musta-valkoiset asut

Mustan ja valkoisen värin valinta vuoden muotitrendiksi saattaa kuulostaa joistakin tylsältä ja arvaamattomalta, mutta toisaalta tämä kaksikko on pettämätön klassikko. Värejä pystyy yhdistelemään helposti keskenään ja ne toimivat myös loistavasti yksin: kokomusta tai valkoinen asu on tyylikäs.

 

Musta-valkoisia asuja.

 

Ballerinat

Ballerinat tekevät paluun vaatekaappien perukoilta. Erityisesti nyöritettyjen ballerinojen on ennustettu näkyvän katumuodissa. Rehellisesti sanoen, en itse ole kovin innoissani ballerinojen paluusta, mutta saa nähdä, löytyykö omistamani kenkäpari jaloistani tulevana kesänä (Mikäli löydän ne kaapin perukoilta).

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

 

Lähteet

Vogue, Britannian Vogue

Who What Wear

Kuvat: Ajatusaallokko Oy, ilmaiset kuvapankit

Takaisin blogiin