Millaisia tarinoita kätkeytyy kolmen näyttävän korvakorun taakse?

Korvakorut eivät välttämättä ole ”vain korvakoruja”. Korvakoruillakin voi olla oma tarinansa, syvempi merkitys. Halusimme avata tarkemmin kolmen korumme tarinaa. Kerromme kahden kukkakorvakorun sekä mustekala -korvakorun tarinan.

Puisiin korvakoruihin tulee mukaan eletyn elämän tarinaa jo pelkästään materiaalista: Jokaisessa koivupuussa on omat syykuvionsa, jotka vaihtelevat saman puun sisälläkin. Tämän ansiosta jokainen korvakorupari on yksilöllinen. Korvakoruissamme on puun ja metsän sielua mukana.

 

Oranssit Kukkakorvakorut, varressa teksti "Luota prosessiin".

 

Kaksi sanaa haastavien aikojen keskelle: Luota prosessiin

Keskeneräisyyden ja epävarmuuden sietäminen. Näiden sietämistähän elämä paljon on. Elämä osaa vetää maton jalkojen alta, tuoda myrskyjä, jotka koettelevat. Elämä osaa myös tuoda kauniin auringonlaskun ja peilityynen pinnan.

Me ihmiset käymme elämän aikana läpi muutoksia. Elämä on jatkuvaa muutosta. Muutos voi olla mieluinen, mutta joskus muutos pistää koko elämän uusiksi, kun tapahtuu odottamattomia, surullisia, vaikeita asioita. Joku, tai jokin on rikkonut meidät palasiksi. Joudumme liimaamaan palasia paikoilleen pikku hiljaa.

 

"Me ihmiset käymme elämän aikana läpi muutoksia. Elämä on jatkuvaa muutosta".

 

Kun vaikeita asioita tapahtuu, ei tilanteessa tarvitse nähdä mitään hyvää. Ei pakoteta positiivisuutta. Jossain vaiheessa voimme nähdä taas tilanteessa valon pilkistyksen ja aloittaa asioiden hyväksymisen. Kaikista näistä ajatuksista syntyivät Kestokukinto -korvakorusarjan Luota prosessiin -korvakorut. Yhdistimme koruun oranssin sävyisen kukan, koska oranssilla on piristävä ja lämmin vaikutelma.

Jos käyt läpi jotakin muutosta elämässäsi, haluamme sanoa kaksi sanaa: Luota prosessiin. Ota tarvitsemasi aika, mitään muuta ei nyt tarvitse tehdä.

 

Mustekala korvakorut lilanvärisellä kukkakuviolla.

 

Kuinka mustekalasta tuli Kukkamustetta?

Inspiraatio ja idea mustekala -korvakoruihin syntyi Netflixin dokumentista Mustekala opettajana. Dokumentin katsomisen jälkeen oli aivan pakko saada mallistoomme mustekalakorvakorut. Korvakoruihin ei heti löytynyt selkeää punaista lankaa, koska oli haasteellista päättää, millainen kuviointi olisi paras.

Mustekalat ovat taitavia muuttamaan väritystään ympäristöön sopivaksi jopa sekunneissa. Lopulta päädyimme siihen, että koska kukat ovat olennainen osa korujamme, saisi mustekalakin kukkapuvun päälleen. Samalla Aurinkorakkaus -korvakorumme (merihevonen auringonkukilla) saisi rinnalleen ystävän.

Korvakorussa olevat kukat ovat vaalean violetteja liljoja. Violetti värinä kertoo älystä, luovuudesta ja syvällisistä tunteista. Violetti sopii juuri eikä melkein mustekalaan, koska mustekala on oikeassa elämässä todella älykäs ja taitava.

Korun nimessäkin yhdistyvät mustekala ja kukat keskenään: Kukkamustetta.

Mustekala -korvakorumme ei pysty vaihtamaan väritystään, mutta on veikeä tapaus siitäkin huolimatta.

 

Kukkakorvakorut, ylempi osa on punainen kukka ja alempi osa vihreä varsi jossa lukee "kurkota unelmiin".

 

Kurkota unelmiin kuin kukat kohti taivasta

Unelmien ei tarvitse olla mitään suuria ja ihmeellisiä. Unelmat voivat olla arkisia: Toive siitä, että saa nauttia aamukahvin rauhassa, käpertyä viltin kanssa sohvan nurkkaan illalla tai soittaa videopuhelun ystävän kanssa. Isosti unelmoiminenkaan ei ole väärin: On lupa tavoitella menestystä. Menestystäkin on erilaista ja jokainen määrittelee sen omalla tavallaan.

Sellaisiakin unelmia voi olla, joiden tietää olevan saavuttamattomissa. Jokainen unelma ei toteudu, mutta se on ihan ok. Unelmoiminen voi joka tapauksessa antaa hyvää oloa. Unelmoiminen on ajatuksilla leikittelyä. Unelmoi ja unohda sen stressaaminen toteutatko unelmasi milloin. Unelmat voivat hautua ajatuksissasi useitakin vuosia. Kun päätät lähteä tavoittelemaan unelmaasi, älä anna mahdollisten arvostelijoiden lannistaa.

 

"Sellaisiakin unelmia voi olla, joiden tietää olevan saavuttamattomissa".

 

Tällaisia ajatuksia kätkee sisäänsä Kestokukinto -korvakorusarjamme Kurkota unelmiin -korvakorut. Kukan punainen väri merkitsee voimaa, energisyyttä ja rakkautta. Punainen väri on toisaalta jännittävä ja varoittava väri. Eiväthän palosammuttimetkaan tai paloautot vain huvin vuoksi ole punaisen värisiä. Tässä korussa punaisella on kuitenkin useampi merkitys: Voima ja rakkaus sekä jännitys. Kun lähtee tavoittelemaan unelmiaan on mukana jännitystäkin.

Muistathan mennä aitona omana itsenäsi kohti unelmiasi, sinun omassa aikataulussasi. Kurkota unelmiin. Kurkota unelmiin niin kuin kukat kohti taivasta, kohti haaveita.

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

Takaisin blogiin