Miksi emme osallistu Black Fridayn kaltaisiin alennusmyynteihin?

"Säästä huimat 40%! Kolme kahden hinnalla! Vain muutama jäljellä! Silmissä vilisee tarjouksia ja punaisen väriset Ale -tekstit piirtyvät verkkokalvoille. Nyt on pakko ostaa äkkiä, jos meinaa saada tämän tuotteen ja säästää - Tuossahan lukee, että näitä on enää vain muutama jäljellä!".

Kuulostaako edellinen kuvaus tutulta? Alennusmyyntejä on ympäri vuoden, mutta nyt loppuvuodesta, reilun viikon päästä on edessä yksi isoimmista, monelle tutusta alennuspäivästä - Black Friday. Tänä vuonna Black Friday:ta vietetään 26.11. Vai vietetäänkö sittenkään? Black Friday on muuttunut yhdestä päivästä ainakin viikon kestäväksi alennushulinaksi, joka kantaa nimeä Black Week. Kyseisen alennusperjantain jälkeen tuleekin jo heti maanantaina Cyber Monday omine tarjouksineen. Olemme jo ehtineet viettää muun muassa Singles' Day:ta ennen marraskuun viimeisiä alennusaaltoja.

Alennuksissa on omat hyvät ja huonot puolensa, koska mitkään asiat harvoin ovat pelkästään mustavalkoisia. Tarjouksillekin on oma aikansa ja paikkansa. Miksi yrityksemme ei osallistu marraskuun alennusmyynteihin?

 

Korvakoruja ja Black Friday, kuvituskuva.

 

Kannustavatko alennukset kuluttamaan enemmän kuin tarvitsee?

Black Friday oli ennen kuluttajalle yhden päivän kestävä alennusten taivas. Nykyään puhutaan Black Week:sta, koska alennuskampanjat voivat kestää viikon, jopa ylikin. Alennukset eivät suinkaan keskity vain vuoden loppuun vaan niitä on kokoajan menossa. On erilaisia alennuksia sesonkien mukaan ja yrityksillä on tämän lisäksi omia kampanjoita ja tarjouksia.

Kolme kahden hinnalla tarjouksiin on helppo tarttua, vaikka oikeasti tarvitsisi jotakin tuotetta vain sen yhden kappaleen. Nämä tarjoukset voivat saada kuluttamaan enemmän, mitä oli suunnitellut. Tässäkään kaikki tarjoukset eivät ole suoraan sieltä Voi ei -osastolta. Saatan itsekin hyödyntää tällaisia tarjouksia, jos kyseessä on jokin arkipäiväinen tuote, kuten sukat. Sukkia käytetään lähes päivittäin ja näin ollen ne kuluvat, eikä niitä jaksa loputtomiin asti parsia kokoon. Jos saan kolmet sukat kahden hinnalla ja niistä on sillä hetkellä pula - Saatan tarttua tarjoukseen sen enempää pohtimatta asiaa, koska tiedän sukkien menevän käyttöön.

 

"Kolme kahden hinnalla tarjouksiin on helppo tarttua, vaikka oikeasti tarvitsisi jotakin tuotetta vain sen yhden kappaleen. Nämä tarjoukset voivat saada kuluttamaan enemmän, mitä oli suunnitellut."

 

Mitä suurempi alennus, sitä houkuttelevampi kannustin kohti ostoskoria?

Nähtävillä on ollut sellaistakin ilmiötä, että yritykset nostavat hintojaan ennen alennuksia. Näin alennukset saadaan näyttämään suuremmilta, vaikka alennusta ei oikeasti tulisi lähes ollenkaan. Tällainen toiminta ei ole sallittua, mutta en osaa sanoa varmaksi, kuinka paljon tällaista tapahtuu ja kuinka tätä valvotaan.

Alennuksiin liittyvässä keskustelussa ei oikea tapa ole ottaa syyllistävää asennetta kuluttajaa kohtaan. Välillä on mukava hyödyntää jokin tarjous ja hemmotella itseään. Se on myös hyvä muistaa, ettei kaikilla ole varaa ostaa tuotteita, kun ne ovat normaalihintaisia. Alennus voi mahdollistaa tarvittavan tuotteen hankkimisen, kun muutoin siihen ei olisi mahdollisuutta. Alennukset, tarjoukset, ostaminen ja kuluttaminen ilmiönä ovat laaja kokonaisuus. Tähän kokonaisuuteen eivät kuulu pelkästään kuluttajat, vaan myös yritykset ja yritysten toimintatavat.

 

"Se on myös hyvä muistaa, ettei kaikilla ole varaa ostaa tuotteita, kun ne ovat normaalihintaisia. Alennus voi mahdollistaa tarvittavan tuotteen hankkimisen, kun muutoin siihen ei olisi mahdollisuutta."

 

Alennukset eivät ole yrityksellekään helppo asia. Kun suunnittelee alennusta, pitää pohtia, kuinka paljon on vara antaa alennusta. Jos tuote maksaa esimerkiksi normaalihintaisena 30 euroa ja se on alennuksessa 25 euron hintainen, ei katoava summa ole pelkästään viisi euroa. Tämän jälkeen yritys tilittää tuotteesta vielä mm. 24%:n arvonlisäveron. Kuluja on myös todennäköisesti mennyt tuotteiden markkinointiin, materiaalikuluihin ja tämän jälkeen jonkinlainen korvaus tehdystä työstä tulisi jättää itsellekin. Black Friday:sta pois jääminen voi tarkoittaa yritykselle sitäkin, että mahdollisia asiakkaita jää pois tai asiakkaat löytävät tiensä toisen vastaavan yrityksen alennuksen pariin.

 

Tuotteita ei tule alennukseen Black Fridayna.

 

Mitä tulee Ajatusaallokon tuotteiden mahdollisiin tuleviin alennuksiin, niin sen ainakin tiedämme, ettemme osallistu Black Fridayn kaltaisiin tempauksiin perinteisellä tapaa tulevaisuudessakaan, jos ollenkaan. Tulevaisuudessa tarjouksemme voisivat olla sitä, että otamme postikulut pois tietyksi aikaa tai lahjoitamme osan myynneistä hyväntekeväisyyteen. Alennukset voisivat olla ok valinta silloin, jos haluamme myydä jonkin tietyn tuotteen kokonaan pois varastosta. Hävikin minimoiminen on tärkeä asia meille, joten II-laatuisia tuotteita voimme myydä edullisempaan hintaan.

Emme osallistu Black Friday -alennuksiin, koska koemme päivän ylikuluttamiseksi, ja sen sijaan toivomme, että löydät meiltä pitkäaikaisia hankintoja.

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

Takaisin blogiin