Kukkakorvakoruissa yhdistyvät kukkien symboliikka ja ajattomuus

Useilla kukilla on omia merkityksiään. Kukat symboloivat elämän erilaisia teemoja ja aiheita. Myös esimerkiksi kukkien lukumäärä kukkakimpussa kertoo omaa tarinaansa. Ajatusaallokon kukkakorvakoruissa yhdistyvät kukkien symboliikka ja ajattomuus. Tällä kertaa avaamme lyhyesti muutaman kukan symboliikkaa, jotka kukkivat korvakorumallistossamme.

Hengähdys -kukkakorvakorut: Lemmikki on uskollisen rakkauden symboli

Hengähdys -kukkakorut ovat olleet mallistomme yksi suosituimmista koruista. Korut olivat monta kuukautta peräkkäin rakastetuimmat korut. Toisaalta emme ihmettele tätä yhtään, sillä lemmikin kaunis sinisen sävy vetää monia puoleensa. Korut ovat kauniin levolliset.

Sininen lemmikki kuvastaa uskollista rakkautta. Lemmikki -kukka viestittää ilmoille sanat "Älä unohda minua", joka ilmenee jo kukan englannin kielisestä nimestä Forget - me - not.

Elias Lönnrot nimesi kauniin kukan Lemmikiksi 1800-luvun puolivälin jälkeen. Taustalla on ilmeisesti ollut se, että Hämeessä ja Lounais-Suomessa kukasta käytettiin nimityksiä Lemmenkukkanen ja Lemmenkukka. (Kirsti Aapala 2002.)

 

Siniset lemmikki kukka korvakorut

 

Pirskahdus -kukkakorvakorut: Esikko symboloi mietteliäisyyttä

Esikot symboloivat mietteliäisyyttä. Esikot kukkivat ensimmäisten kasvien ja kukkien joukossa keväällä. Näin ollen voisi sanoa, että esikot juhlistavat myös kevään ja tulevan kesän alkamista.

Fun fact: Helmikuussa syntyneiden onnenkukka on mm. esikko.

 

Keltaiset esikko kukkakorut.

 

Viehtymys -kukkakorvakorut: Orvokki kertoo uskollisuudesta

Viehtymys -kukkakorut ovat olleet mieluisia Hengähdys -korujen rinnalla. Orvokin viehättävä lilan ja violetin yhdistelmä onkin upea yksityiskohta asussa.

Orvokki merkitsee rakkautta ja uskollisuutta.

Fun fact: Helmikuussa syntyneiden onnenkukka on esikon lisäksi orvokki.

 

Lilanväriset orvokki korvakorut.

 

Olet korvaamattoman tärkeä -korvakorut: Auringonkukka julistaa onnea

Nämä upean valloittavat auringonkukat ovat yhdet näyttävimmistä puisista korvakoruistamme.

Auringonkukka on rakkauden, ilon ja onnen symboli.

Korujen varressa komeilee teksti "Olet korvaamattoman tärkeä", jonka sanoma kiteytyy hyvin yhteen kukan symboliikan kanssa. Voit osoittaa koruilla rakkautta niin itseäsi kuin läheistäsi kohtaan.

 

Auringonkukka korvakorut tekstillä.

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

 

Lähteet

Kirsti Aapala. 2002. Kotimaisten kielten keskus. Älä unohda lemmenkukkia. https://www.kotus.fi/nyt/kolumnit_artikkelit_ja_esitelmat/kieli-ikkuna_%281996_2010%29/ala_unohda_lemmenkukkia. 11.07.2022.

Takaisin blogiin