Kuinka puhdistaa ja huoltaa korvakorut? - 5 asiaa, jotka pitävät puiset korvakorut hyväkuntoisina

Niin kuin vaatteita, myös korvakoruja on välillä hyvä huoltaa. Huoltaminen auttaa pitämään asusteet hyväkuntoisina, jolloin sinä voit nauttia niiden käytöstä mahdollisimman pitkään. Merkittävin asia puukorvakorujen huoltamisessa on ehkäistä niiden vioittumista. Näillä vinkeillä pidät korusi loistokkaina ja tyytyväisinä:

1. Puiset korvakorut eivät nauti siitä, että niitä säilytetään suorassa auringonvalossa tai suuren painon alla. Hyvä säilytyspaikka koruille on esimerkiksi korurasiassa, jossa ne saavat levähtää.

2. Kemikaalit, kuten hiuslakka, voivat vaurioittaa korun pintaa ja väritystä. Suihkautathan hiuslakan ensin hiuksiin ja ripustat korut koristamaan korviasi sen jälkeen.

3. Koruihin saattaa kertyä likaa (kuten meikin jäämiä) ajan saatossa. Lian voi pyyhkäistä kevyesti pois kostealla liinalla.

4. Puisia koruja ei tule käyttää uidessa, suihkussa tai saunassa, sillä koivuvaneri ei pidä liiallisesta kuumuudesta tai päinvastoin kastumisesta. Emme myöskään suosittele korujen käyttöä liikunnan aikana, sillä hiki ei ole hyväksi vanerille.

5. Korvakorut iloitsevat eniten siitä, kun ne pääsevät matkaamaan mukanasi korvissa.

 

Korvakorujen puhdistaminen

 

Elina Ryynänen

Ajatusaallokko Oy

Takaisin blogiin